Om 366 marathon på 365 dage

Mål 
Jeg vil gennemføre 366 marathon på 365 dage.

Periode
Fra søndag den 15. juli 2012 til søndag den 14. juli 2013. Begge dage inklusiv. Jeg har valgt dette tidsrum, da det passer ind i min families kalender.

Formål 
Vi mennesker kan meget mere, end vi tror. At løbe et marathon om dagen i et år – det tror de fleste ikke kan lade sig gøre. Det tror jeg, at det kan, og jeg tror tilmed, at det for det meste bliver sjovt. Det er os selv, der sætter begrænsningerne for vores krop med vores sind. Jeg vil gerne være med til at bryde grænser. Jeg vil gerne være med til at finde ud, hvordan kroppen og sindet responderer på denne form for belastning. Jeg er nysgerrig.

Jeg vil også gerne reklamere for, at selvom man får en diagnose (i mit tilfælde sklerose), skal det ikke afholde en fra at blive ved med at leve livet til fulde og gå efter ens drømme. 

Det er mit håb, at jeg er med til at inspirere andre til at gøre det, de drømmer om.  

Hvem er jeg 
Annette Fredskov Jensen, født 18.03.1972, gift med Ulrich, mor til Emilie 11 år og Viktor 9 år. Jeg er en almindelig kvinde, mor og hustru.  

Mit første marathonløb løb jeg i Frankfurt den 31.10.2010. Det var kærlighed ved første løb. I starten af 2011 fandt jeg ud af, at der er masser af små marathonløb i Danmark, også kaldet cannonballs. Ved udgangen af 2011 havde jeg løbet 51 marathon.

I oktober 2011 var jeg for første gang selv arrangør af  et cannonball marathonløb, og i forbindelse med projektet vil jeg arrangere en del af løbene selv. De marathon, jeg arrangerer, hedder Fredskov Marathon.

For 2 år siden tænkte jeg det samme, som de fleste mennesker tænker; ”Det er ikke sundt at løbe marathon. Marathon er en overbelastning af kroppen, og det tager lang tid at restituere.” Nu har jeg ændret holdning. Marathon er der bedste, der er sket for min krop og mit sind. 

For 3 år siden fik jeg konstateret dissemineret sklerose, og i dag har jeg – uden medicin –  ingen gener eller symptomer på sklerose. Jeg mener, at løb og marathon har en stor indvirkning på, at jeg i dag er rask. Derudover prioriterer jeg anderledes i mit liv, hvilket medfører, at jeg lever med større livskvalitet.   

Hvordan
Som udgangspunkt vil jeg løbe et marathon ( 42, 195 km) om dagen – den sidste dag, 14. juli 2013, vil jeg løbe to marathon.

Alle løb er registrerede. Det betyder, at alle har mulighed for at tilmelde sig og deltage, og resultatliste offentliggøres på internettet. Hvis muligt skal vi ved hvert løb være mindst tre løbere med intentioner om at gennemføre.

Alle løb bliver tracket med Endomondo eller lignende.

Jeg løber primært i Danmark – mest på Sjælland, da det er nemmest og billigst for mig. Så vidt muligt – økonomisk og praktisk – deltager jeg i så mange løb som muligt på Fyn og i Jylland. 366 marathonløb er rigtig mange, så jeg opfordrer alle løbsarrangører til at afholde ekstra marathonløb i projektperioden, hvis de har mulighed for det. Derudover afholder jeg selv Fredskov Marathonløb på de dage, hvor der ikke er andre løb. 

Løbskalenderen offentliggøres her på siden.

Det er min intention, at min sluttid for løbene ligger indenfor intervallet 4 til 6 timer. Jeg skal gennemføre alle marathon indenfor en tidsgrænse på 8 timer.

Sparringspartnere/eksperter

Professor Bente Klarlund og Dr. med. Stefan Mortensen fra Rigshospitalet synes det er et interessant projekt, og de vil gerne hjælpe mig ved at lave forskellige test og scanninger igennem projektperioden.  

En af mine løbemakkere er læge Jerk W. Langer, og han er altid parat med støtte og vejledning. 

Internet og hjemmeside
Her på hjemmesiden vil alle relevante nyheder og information løbende blive opdateret. Jeg vil blogge dagligt samt ligge videoklip og billeder ind.

Sponsorer vil blive nævnt på hjemmesiden, og der er muligheder for at have yderligere reklame på siden.

Udover løbskalender for hele projektet, vil al information om Fredskov Marathon være på siden.

Man kan også følge mig på Twitter.

Medier 
Jeg arbejder for at projektet kommer i forskellige trykte og digitale medier. Jeg vil gerne ud med mine budskaber, og derfor ønsker jeg, at der skal være mediebevågenhed.

Sponsorer
Det er et fuldtidsprojekt med mange omkostninger. Jeg har lavet aftale om de første sponsorater, men jeg arbejder på at få flere sponsorer.

Guinness World Records
Den registrede verdensrekord (The most marathons completed in one calendar year by a women) er 106 marathon i et kalender år. Der er mange krav, når man skal have registreret en rekord i Guinness World Records, så det fravælger jeg indtil videre.

Kontakt:
Ulrich Fredskov
+45 2680 0591

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/om-366-marathon-pa-1ar/