Alt er muligt

ALT ER MULIGT, når du tror på det – er nysgerrig og åben – ser muligheder. Hvis du som udgangspunkt kun ser begrænsninger – Det kan jeg ikke, Det kan ikke lade sig gøre, Det kan jeg ikke finde ud af, Det har jeg ikke råd til – IKKE, IKKE, IKKE, IKKE. Så er intet muligt, og hvis det var muligt, ville du ikke øje på det, for du er kun fokuseret på alt det, du mener, du ikke kan. 

 
Jeg er jo meget passioneret omkring at løbe marathon og kom til at tænke på, hvorfor jeg ikke fik min passion tidligere i livet. Det havde været rart, når det nu er så fantastisk for mig (og dermed også for mine omgivelser). Jeg har jo ikke været uvidende om, at marathonløb eksisterede – tværtimod var jeg flere gange tilskuer, da min eksmand løb maraton. Forskellen på den gang og nu er, at dengang så jeg kun mine begrænsninger. Jeg mente for eksempel ikke, at jeg havde tid til at løbetræne, når han gjorde – nogen skulle jo passe hus og børn. Der er ikke kommet flere timer i døgnet i dag, og jeg har både tid til hus, børn og marathon (jeg støvsuger godt nok ikke så tit som den gang, så vi har lidt flere nullermænd og hvad så?). 
 
Så jeg løber og løber. At starte weekenden – lørdag morgen med et løb er fantastisk. Når jeg så kommer hjem over frokost er jeg fyldt med energi og overskud. Børnene har det godt, selvom deres mor ikke lige er der fra morgenstunden. De kan mærke, at mor gør noget godt for sig selv. Super signal at sende til dem – nu ved de, at de også skal gøre gode ting for dem selv – de skal følge deres hjerte. 
 
Der er bare ikke så mange kvinder, der gør som jeg. Det er hovedsageligt mænd, som løber 42,195 km. weekend efter weekend – eller måske bare hver anden weekend. Er det fordi, det er kvinderne, der passer hus og børn? Er det fordi kvinderne ikke ser deres muligheder? Venter de på, at børnene bliver store? Tror de ikke, at kroppen kan klare det?
Kroppen kan klare det – den har godt af det – mennesket er skabt til at løbe (Du skal selvfølgelig træne dig op til det). Min krop har aldrig haft det bedre, mit sind har aldrig haft det bedre, og jeg er aldrig syg mere. 
 
I stedet for at fokusere på, at ”ting” ikke kan lade sig gøre, så er mit udgangspunkt ALTID, at ALT ER MULIGT. Måske ikke altid lige nu, men så i fremtiden. Så arbejder jeg hen imod det, jeg gerne vil opnå – det jeg ønsker mig. Jeg gør de ting, der skal til for at nå frem mod målet.  Det er vigtigt, at køre den rigtige vej – hvis du vil til København, sætter du jo heller ikke kursen mod Rødby. Så det er vigtigt at vide, hvor du vil hen – ellers kan du jo ikke finde ud af, om du er på rette vej. Når du har et mål, kan du altid finde vejen igen, hvis du kommer ud på et sidespor. 
Begrænsninger er kun noget, du selv sætter.
 

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2012/01/alt-er-muligt/

Skriv et svar

Your email address will not be published.