Det ser flot ud, men………

Det er jo ingen overraskelse, at meget er anderledes i Kina, end vi er vant til. Og igen er der stor forskel på en storby som Beijing og resten af Kina, men det er Beijing og omegn, vi oplever. 

På hovedvejene går der folk og fejer i vejkanten, men hvis du drejer 500 meter til højre eller venstre ligger der nogle steder dynger af affald i vejkanten. Her skal det helst se pænt ud på overfladen. I forbindelse med OL i Beijing i 2008 beordrede myndighederne foreksempel, at alle de bygninger, der lå i forbindelse med hovedvejene, blev malet. Noget lignende oplevede vi i går, da vi kørte igennem en lille by på vej til muren. Byen så pænt sagt meget slidt ud, men ud mod hovedvejene var de ved at restaurere husene med en falsk skalmur. Så ser det pænt ud på overfladen 🙂

Noget andet vi bemærker er, at de har meget arbejdskraft og ingen fagforeninger, så her bruger de hænder i stedet for maskiner. Når vi kører ind på en betalingsvej eller parkeringsplads, sidder der en og deler billetter ud, i stedet for at man trækker billetten i en maskine, og når vi skal betale er det også manuelt. Når der skal graves kabler og lignende ned, graver ti mand hullet i stedet for en gravko.

Jeg følger et vejarbejde, hver gang jeg er ude at løbe. De graver og graver, og derefter flytter de jorden over på en lastbil også med knofedt og en skovl. Men de kommer længere og længere for hver dag, der går.

Ja, meget er anderledes. Som afslutningen på min løbetur i morges, hvor Ulrich cyklede ved siden af, stoppede vi ved et gadekøkken, som hver morgen holder udenfor vores Compound (Det lukkede område hvor vi bor). Igen ingen Fødevarekontrol men ingen af os har haft dårlig mave 🙂 Hun lavede en blanding mellem en pandekage og en omelet, som smagte godt. Mange kinesere køber deres morgenmad i gadekøkkener, som findes over det hele.

Nu har vi efterhånden kun tre hele dage tilbage i Beijing, så går turen mod Danmark igen. I dag er der 52 dage til mit marathonprojekt starter, og jeg er klar både fysisk og mentalt. JEG GLÆDER MIG. Men inden da er der stadig mange spændende opgaver 🙂

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2012/05/det-ser-flot-ud-men/

Skriv et svar

Your email address will not be published.