Gør det vigtigt

Hvis du sætter dig et mål, hvis der er noget du vil, noget du ønsker, og det skal blive til virkelighed, er du nødt til at gøre det VIGTIGT. Hvis det ikke er vigtigt, har du jo ingen motivation til at gøre en ekstra indsats.

I dag gjorde jeg en ekstra indsats. Om 3 uger løber jeg Stafet for Livet i Næstved med et mål om 175 km og 20.000 kr. indsamlet til Kræftens Bekæmpelse. Det kræver  kilometer i benene, og det er ikke nok med mine daglige morgenløbeture på 12 km. Jeg skal også løbe nogle længere ture. I dag var der et fyraftensmarathon i Hvidovre, og jeg havde regnet med at deltage. Alligevel meldte jeg mig ikke til, og som dagene gik, fandt jeg ikke rigtig nogen motivation. Jeg ville hellere bruge en af de sidste sommerferieaftner sammen med min skønne kæreste. 

I morges besluttede jeg mig for, at jeg blev hjemme fra marathon, så jeg løb mine 12 km i regnvejr. Til trods for beslutningen arbejdede tankerne videre, for jeg havde brug for en lang løbetur, og da jeg har gjort mit Stafet for Livet projekt vigtigt, kan jeg ikke bare ignorere det. Jeg vidste, at det eneste rigtige var at løbe de 42,2 km, og når jeg ikke ville køre til Hvidovre måtte jeg løbe herhjemme. I dag var det altså ikke vigtigt for mig at få medaljen om halsen, men det var vigtigt med kilometer i benene. Hvorfor 42,2 km? Fordi det stadig er et magisk tal for mig – også uden medalje.

Det blev en tur rundt i Næstved og omegn i meget lidt sol, torden og en del regn. Jeg løb forbi min kærestes arbejde og fik fyldt vanddunkene op.  Jeg var cirka halvvejs, himlen var mørk, og vi kunne høre torden langt væk. Til spørgsmålet om jeg ikke ville køre med ham hjem, var svaret et klart nej. Når jeg har besluttet mig, stopper jeg ikke på grund af dårligt vejr. Det kan det jo også blive til Stafet for Livet, og så fortsætter jeg også.  Hvor får du din viljestyrke fra, var der en, der spurgte mig. Den har jeg opbygget med mental træning. Det kan vi alle gøre. Jeg kan, jeg vil, jeg gør det. Det er blevet en del af mit DNA.

Gør det vigtigt. Find ud af hvorfor det er vigtigt. Hvorfor er det du vil VIGTIGT? Stil dig selv spørgsmålet og kig indad. Hvorfor er det vigtigt at løbe  dine første fem kilometer, gennemføre et marathon eller en Ironman. Hvor er det vigtigt at tabe dig, droppe sukkeret og spise grøntsager? Hvorfor er det vigtigt at træne dine tanker, så du bliver bedre til at tænke positivt automatisk? HVORFOR ER DET VIGTIGT?  Når du ved det, er du klar til at gøre en ekstra indsats og gøre det til virkelighed. God fornøjelse 🙂

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2017/08/goer-det-vigtigt/