Fantastisk løbefest i Knuthenborg Safaripark

Weekenden bød på fest i løbeskoene. Knuthenborg Safaripark var for 9. år træk den perfekte ramme for en fantastisk løbeoplevelse. Det var første år med løb både lørdag og søndag, og det var de skønneste dage.

Kameler og andre skønne dyr på ruten, glade løbere og fantastiske heppere. Løbere der løb deres første løb, deres første halvmaraton eller maraton. Børn der stolte løb 7 eller 14 km.  Sådan var det både lørdag og søndag. Der var også sol begge dage, men varmen var meget forskellig.

Lørdag var det MEGET varmt, og det kunne mærkes på løberne fra morgenstunden. Mange lavede deres distance om inden løbet på grund af varmen, fra f.eks. maraton til halvmaraton. Depotet havde meget travlt inden start, for alle var tørstige. Der var drøn på fra morgenstunden, og alle hjælpere havde varmetravlt. Alle var glade, men varmen var hård. Da jeg kom forbi vanddepotet midt på ruten på første omgang, var der meget travlt, så jeg stoppede op og hjalp med at hælde vand op til de tørstige løbere. Sådan er det at være både løbsarrangør og løber, og det er okay.  Det vigtigste for mig er, at alle får en super oplevelse.

Der var en fantastisk stemning til trods for varmen, og det fortsatte til søndag, hvor dagen startede med en regnbyge, som dog hurtigt slog over i tørt vejr og en del sol. Varmen var faldet meget, og der var meget mere ro fra morgenstunden.  Det var sjovt at mærke den forskel vejret gjorde for løberne. På første runde satte jeg ellers fart på for at komme ud til vanddepotet og hjælpe, så der ikke blev kø, men det var slet ikke nødvendigt, så de sendte mig bare videre.

Det er fantastisk at være med til at give så mange løbere en fantastisk oplevelse. Løbet er absolut et af mine favoritter, for det er for alle. De forskellige distancer gør, at hele familien kan være med, og der er også en del gående. Derudover bliver jeg aldrig træt af at løbe blandt dyrene. Det er ret hyggeligt at løbe i zig zag udenom dyrene, fordi de står på vejen eller kigge over på zebraer og giraffer.

Tak til alle for nogle skønne dage <3

Resultatlister og billeder kommer hurtigst muligt her på hjemmesiden.

Dagen i tal

Tidspunkt Søndag den 1. september 2019, kl. 11.00
Sted Fredskov Marathon – og andre distancer i Knuthenborg Safaripark
Resultat 4.40.03
Marathon i alt 732
Ultraløb i alt 26
Marathon i 2019 54

 

Tidspunkt Lørdag den 31. august 2019, kl. 11.00
Sted Fredskov Marathon – og andre distancer i Knuthenborg Safaripark
Resultat 5.00.13
Marathon i alt 731
Ultraløb i alt 26
Marathon i 2019 53

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2019/09/fantastisk-loebefest-i-knuthenborg-safaripark/