Submax test i Fysium

Jeg nyder altid at komme i Fysium med den gode atmosfære, så det er dejligt, at jeg kommer der meget.

I dag havde jeg en aftale med Jacob om at lave en Submax test. Mig på et løbebånd med iltmaske på og så derudaf 🙂 Jeg startede med stille og rolig opvarming og lidt efter lidt satte Jacob mere og mere fart på. Undervejs tog han små blodprøver for at måle laktat indholdet i mit blod. En laktatmåling siger noget om, hvordan musklerne arbejder ved de forskellige hastigheder. 

Resultaterne af en submax test bruges blandt andet til at udarbejde træningsprogram alt efter hvad ens mål er. Ud af testen kan man også se, hvordan man hidtil har trænet.

Min test viste foreksempel, at jeg stort set aldrig løber med en hastighed på over 12 km i timen, hvilket er helt rigtigt. Op til 12 km i timen er min krop tilpas, men når jeg løber 13 km i timen bliver det rigtig hårdt.

I forhold til mit mål og projektet forude er min form og træning, som den skal være. Men hvis jeg senere hen ønsker at fokusere mere på at løbe hurtigt, skal min træning selvfølgelig være anderledes.

Hvis man ønsker at teste sin form og kondition og gerne vil målrette sin træning eller man bare er nysgerrig kan jeg bestemt anbefale at få lavet en submax test. Det er planen, at jeg får lavet testen nogle gange i løbet af projektet for at se om tallene ændrer sig.

Nu er jeg på vej til et godt grin. Traditionen tro skal Ulrich og jeg i Nykøbing F. Revyen med mine forældre, og det plejer at være sjovt. Det er nok ikke lige så sjovt, når vækkeuret ringer kl. 5 i morgen tidlig, men det kommer jeg hurtigt over. Løbetøj på, morgenmad i bilen og så er jeg klar til Skinnermaraton kl. 7.00 🙂

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2012/06/submax-test-i-fysium/

Skriv et svar

Your email address will not be published.