zzzz……zzzz

Dagen i dag blev anderledes end planlagt. Jeg ændrede planer – en frihed jeg ikke har det næste år, så jeg havde lyst til at bruge den – friheden 🙂 Derudover har dårlig prioritering fra min side gjort, at jeg er i søvnunderskud, og det påvirker mig både psykisk og fysisk. Søvnunderskuddet har jeg bygget op i de sidste 14 dage, så jeg har gjort det grundigt.

Det vil jeg gerne rette op på hurtigst muligt, så jeg skal ikke sent i seng i dag og det næste år.

Det var min plan at løbe Ålsgårde Marathon kl. 17.00, men i sidste øjeblik valgte jeg at ændre planer. Blive hjemme og komme tidligt i seng. I stedet for løb jeg 35 kilometer på mit løbebånd foran fjernsynet og et par "feel good movies".

SØVN – Det er vigtigt, vigtigt, vigtigt, vigtigt, vigtigt, at jeg får mine 7 timers søvn om natten. Lige nu samler jeg erfaringer, men om 31 dage er det alvor, og så kan I være sikre på, at jeg har lært at passe min seng. 

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2012/06/zzzz-zzzz/

2 kommentarer

 1. Når nu du nævner søvn, så er det relevant for mig at spørge dig om noget. Du løber tit marathons om morgenen og har skrevet at du så ved lige hvad du skal spise og drikke osv.
  Jeg er typisk eftermiddagsløber og vil helst løbe kl 16 eller senere. I september planlægger jeg at løbe et marathon som begynder kl 9 om morgenen. Gyyyys. For hvordan vænner jeg mig til at løbe om morgenen? Kan slet ikke se mig selv løbe 25 km fra morgengry, for ikke at tale om intervaltræning eller bakkeløb. Jeg kan selvfølgelig tage de intense træninger om eftermiddagen og så løbe et par distancepas om morgenen. Men så har jeg jo ikke fået min morgente, eller noget at spise – jeg skal helst have et par timer efter et måltid før jeg løber.
  Det virker helt uoverskueligt, men jeg vil faktisk gerne løbe det løb og så må jeg jo lave om på mine vaner. Men hvordan gør man lige det???

   • on 16. juni 2012 at 22:24
   • Svar

   Hej Kirsten
   Vi er alle forskellige. Jeg kan bedst lide at løbe om morgenen, og ja, jeg ved lige, hvordan det er bedst for mig med mad og drikke. Jeg er straks mere usikker, når jeg skal løbe marathon om eftermiddagen. Men jeg gør det alligevel, og jeg bliver bedre og bedre til at afstemme mad og drikke. Så det er erfaring.
   Når du skal løbe om morgenen, tænker jeg, at du skal starte med at se dig selv gøre det, så din indstilling er positiv i forhold til morgenløb.
   Da jeg startede med at løbe marathon, stod jeg tidligt op for at spise flere timer før, men det gør jeg ikke mere. Det er dog meget forskelligt, hvordan forskellige løbere gør det. Det handler om at finde sin egen morgenrutine. Første skridt er at tænkte positivt om det, og så tage et skridt ad gangen. Bryd det ned, så det virker overskueligt.
   God fornøjelse 🙂

Skriv et svar

Your email address will not be published.