Roman Asayevich

De sidste syv dage har Roman Asayevich fra Hviderusland løbet marathon, og han fortsætter indtil den 14. juli, hvor han på finaledagen løber med på begge løb.

Roman dukkede op på sin cykel med al sin bagage mandag morgen og var klar til at løbe marathon efter at have cyklet fra Minsk i Hviderusland. Undervejs stoppede han lige i Polen for at løbe marathon.

Det er en fantastisk historie, der understreger, at alt er muligt, hvis du ser muligheder i stedet for begrænsninger 🙂

Umiddelbart vil de fleste mene (inklusiv mig selv), at Roman har mange begrænsninger. Han kan ikke høre og kan kun udtrykke sig med tegnsprog. Han har næsten ingen penge, da han er invalidepensionist og kun modtager hvad der svarer til 700 danske kroner om måneden.

Alligevel sætter han sig op sin cykel og kører mod Danmark for at løbe marathon 14 dage i trak. Han ser mulighederne. 

I starten af ugen synes jeg det var svært, for jeg har ikke overskud til ekstraordinære begivenheder, og det må man sige, det her er. Hvor skulle han bo? Hvad med bad? Hvad med weekendens marathon i Hundige? osv. osv. 

Nu har Roman været her i en uge, og vi har stille og roligt fundet ud af at kommunikere med ham og hjælpe ham på forskellige måder. 

I den sidste uge har han slået sit telt op i skoven hver eneste nat, for han har ikke råd til at betale for overnatning. I dag besluttede vi så at sørge for at Roman kan sove på en campingplads den næste uge på vores regning, så han har et fast sted at være, hvor der er gode faciliteter. Han blev meget glad 🙂

hvidesvanerVi blev glade for den gæstfrihed Ulrich og Roman blev mødt med på De Hvide Svaner Camping. De har givet Roman næste uges ophold, så nu er han installeret i sit telt med adgang til dejlig badestrand, køkken, bad, toilet og lækker swimmingpool. Når vi ikke skal betale for Roman, kan han få et tilskud til hans ferie. Er det ikke fantastisk? TAK til De Hvide Svaner Camping som også har givet vores løbere den 14. juli adgang til bad og swimmingpool 🙂

Det har været en rigtig dejlig søndag, og den startede selvfølgelig med et marathon 🙂

Ulrich har taget billeder, som kan ses her

Dagen i tal

Tidspunkt Søndag den 7. juli 2013, kl.  7.00
Sted Skinnermaraton, www.skinnermaraton.dk
Resultat 4.50.06
Løb nr. 358
Løb tilbage 8
Kilometer i alt 15.107,6 km

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2013/07/roman-asayevich/

3 kommentarer

  • Jette on 9. juli 2013 at 16:02
  • Svar

  Hej Annette
  Jeg er fuld af beundring over din styrke ..dine valg og din livsindstilling.
  Pinligt at sige at jeg ikke tror på at jeg kan gennemføre en marathon pga. Knæ og ryg når jeg tror psyken kan:-) Særligt efter at ha læst lidt på siden. God vind.

  • Camilla on 7. juli 2013 at 21:53
  • Svar

  Det var dog en skøn historie, den bliver man glad i låget  af:-) Jeg får også helt lyst til at støtte Roman med et beløb.

  Og al respekt til dig Annette, du var min motivation til at komme ud og løbe i dag, da overskuddet manglede

  • Rikke Gawinski on 7. juli 2013 at 18:58
  • Svar

  Sikke en dejlig historie! Vil I hilse den fantastiske Roman mange gange! 

Skriv et svar

Your email address will not be published.