5 marathon på 48 timer

“Det gør jeg aldrig mere. Det her er ikke sjovt. Hvorfor?” Sådan tænkte jeg flere gange undervejs. Det var HÅRDT, og jeg havde kriser undervejs, men jeg kom godt igennem, og nu forstår jeg igen, hvorfor jeg har lyst til at udfordre mig selv. Nu er tanken, det gør jeg aldrig mere, helt væk igen. Jeg er klar på mere, men hvad det skal være, ved jeg ikke. Nu vil jeg nyde denne præstation 🙂

Et super godt arrangeret løb, en kæmpe stor udfordring og en helt fantastisk oplevelse. Det er den korte beskrivelse af weekendens arrangement.

Jeg var meget taknemmelig for, at jeg havde familien med til Bornholm. Deres støtte og opbakning, når det var sværest, betød meget for mig.

Vi ankom torsdag eftermiddag, så vi nåede lige en halv dag som turister, inden det mest handlede om løb. Vi boede i en hytte på Galløkken Strand Camping, som ligger lige ved siden af depot, start og mål. Ruten er 1,032 km, så vi løb 41 omgange per marathon. Et set up der passede mig godt. 

Udover marathon blev der afholdt 6-24-48 timers løb, så der var løbere på ruten hele tiden. Det er måske 24 eller 48 timers løb, jeg skal prøve næste gang 🙂

Hvordan? Første marathon gik forrygende i varmen. Jeg løb stærkere end forventet og kom i mål med overskud. Så meget overskud at jeg spurgte Emilie, Viktor og Ulrich, om de ville med ud at spise inden næste løb. Det gjorde vi så 🙂 Jeg havde cirka 3½ time, inden jeg skulle være klar igen.

Det var godt, at jeg havde fået et solidt måltid, for på andet marathon mistede jeg appetitten og fik lidt kvalme. Det var stadig varmt først på aftenen, og nu kunne jeg mærke, at varmen var hård for kroppen. Sidst på turen glædede jeg mig MEGET til at få en pause og et par timer i sengen. 

Efter andet marathon havde jeg stadig kvalme og kunne ikke rigtig spise eller drikke. Jeg tog et hurtigt bad og kl. 0.30 lå jeg i min seng. Jeg havde en del uro i benene, så jeg følte ikke, at jeg havde sovet så meget, da vækkeuret ringede kl. 4.15. 

Alligevel følte jeg mig klar igen, da starten gik kl. 5. Jeg havde nået at restituere lidt, og pausen havde været rigtig god for min krop. Inden start tvang jeg mig selv til at spise et par boller med nutella, og det lykkedes.

Det var heldigvis lidt køligere om lørdagen, hvilket jeg var meget taknemmelig for. TAK er et ord, der lyder meget i mine tanker. Undervejs var jeg taknemmelig for, hvordan min krop arbejder for, at jeg kan præstere. Hvordan alle cellerne i kroppen samarbejder for, at det lykkes. Jeg kigger op mod himlen – TAK til universet for at hjælpe mig på vej. Ja, det lyder måske lidt “langhåret”, men det virker 🙂

Kl. 9.30 lørdag morgen var jeg færdig med tredje marathon, og nu var der kun overskud til at gå i bad og ligge på sengen. Jeg faldt ikke i søvn, men det var skønt at hvile. Jeg havde stadig svært ved at få mad og drikke nok. Ikke engang is havde jeg lyst til.

Endnu en gang gjorde pausen underværker, så kl. 14 var jeg igen i løbeskoene med et smil. Smilet holdt dog ikke hele vejen. De sidste 20 kilometer var rigtig hårde, men Emilie og Viktor hjalp mig ved at løbe runder med mig. Fantastisk 🙂

I mål kl. 18.30 og et marathon igen med fri start mellem kl. 1 og 5. Jeg glædede mig så meget til at være færdig. Bad, mad og hvile. Vækkeuret blev sat til kl. 2.30, og jeg fik sovet lidt.

Da jeg begyndte at løbe femte marathon, kunne jeg med det samme mærke, at nu var jeg for alvor træt. De første fire løb havde jeg haft en rimelig konstant sluttid, men det kunne jeg ikke holde denne gang. Jeg kæmpede for at holde en fart på 7 minutter pr. kilometer, og jeg lukkede mig inde i mig selv. Jeg havde ikke mere overskud – ikke mere at give af. Jeg ville bare i mål. Et skridt ad gangen – det ene ben foran det andet – sådan åd jeg kilometerne en for en. Jeg nåede at få ondt af mig selv og græde, mens jeg sagde til Ulrich, som stod i depotet, “jeg er bare så træt.” Det kunne han godt forstå. Så løb han et par runder med mig. Opbakningen fra mine kære er uvurderlig.

Det var fuldstændig fantastisk at løbe over målstregen og være færdig – på alle måder 🙂

At gennemføre var mit primære mål, men undervejs blev jeg lidt fokuseret på tiden. Jeg løb bedre, end jeg havde forventet, så det endte med, at jeg pressede mig selv til at løbe så hurtigt som muligt og ikke bare gennemføre. Det resulterede i, at jeg blev nummer et med en samlet tid på 22.27.17.

Nu sidder jeg med et stort smil på læben og en dejlig (og træt) følelse i kroppen. Jeg tager nogle restitutionsdage, så kroppen får en velfortjent pause. Derudover skal jeg have fyldt mine depoter op igen, så kroppen har noget at genopbygge med.  Ingen tvivl om at den har været på overarbejde 🙂

Det var en fornøjelse at være en del af Tejn IF Løbs store løbefest. Mange, mange tak for support, positive tilråb og støtte undervejs. Stort tillykke til alle med jeres flotte præstationer. Der blev løbet rigtig mange kilometer 🙂

Ulrich har taget en del billeder, som kan ses her

Dagene i tal

Tidspunkt Søndag den 25. maj 2014, kl. 3.00
Sted 6-24-48 timers løb + 5 x marathon, Tejn IF Løb, www.tejnif-lob.dk
Resultat 4.57.25
Marathon i alt 514
Marathon i 2014 34

 

Tidspunkt Lørdag den 24. maj 2014, kl. 14.00
Sted 6-24-48 timers løb + 5 x marathon, Tejn IF Løb, www.tejnif-lob.dk
Resultat 4.24.50
Marathon i alt 513
Marathon i 2014 33

 

Tidspunkt Lørdag den 24. maj 2014, kl. 5.00
Sted 6-24-48 timers løb + 5 x marathon, Tejn IF Løb, www.tejnif-lob.dk
Resultat 4.23.13
Marathon i alt 512
Marathon i 2014 32

 

Tidspunkt Fredag den 23. maj 2014, kl. 19.00
Sted 6-24-48 timers løb + 5 x marathon, Tejn IF Løb, www.tejnif-lob.dk
Resultat 4.25.20
Marathon i alt 511
Marathon i 2014 31

 

Tidspunkt Fredag den 23. maj 2014, kl. 11.00
Sted 6-24-48 timers løb + 5 x marathon, Tejn IF Løb, www.tejnif-lob.dk
Resultat 4.16.29
Marathon i alt 510
Marathon i 2014 30

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2014/05/5-marathon-paa-48-timer/

Skriv et svar

Your email address will not be published.