“I regn og slud, i sne og frost skal posten ud, når man er post”

Sådan er det at være postbud i Vinterbyøster. Nu er jeg som bekendt ikke postbud, men det samme gør sig gældende for en marathonløber. Så da jeg vågnede i morges, gik jeg spændt ud for at tjekke termometeret. Hvor mange frostgrader skal vi løbe i i dag? Det var ikke så slemt – minus 2 grader.

I dag gjaldt det Vestegnsruten med start fra Ishøj Idrætscenter. Ruten har en længde svarende til marathondistancen (42,195 km), hvor vi løber gennem Ishøj, Albertslund, Høje-Taastrup, Hvidovre, Glostrup, Brøndby og Vallensbæk. Det er en smuk rute, som byder både på åbent land, skov, by og vand. 

Jeg ser steder, som jeg aldrig ville have set, hvis jeg ikke løb marathon. Når jeg tænkte på Ishøj før, så tænkte jeg på store boligkomplekser og kriminalitet. Nu tænker jeg smukke naturområder. Det er fantastisk at være så tæt på storbyen, og så alligevel være på landet. 

På vejen til Ishøj begyndte det stille at sne, og det fortsatte på en del af løbeturen. Underlaget i dag – sne, bevirkede, at det var lidt hårdere for benene end normalt.

I dag var det socialmarathon, hvor vi følges i grupper. I dag kunne vi vælge mellem en 4 timers og en 4½ times gruppe. Jeg hyggede mig i 4½ times gruppen i super godt selskab, hvor vi fik snakket om mange ting. Der blev også fortalt nogle lumre historier 🙂 Forfængeligheden er helt væk! 

Fire gange på ruten var der depot med varme og kolde drikke, slik og bananer. TAK til I skønne mennesker som trodsede sne og kulde for at sørge godt for os. 

Nu er det dejligt at være hjemme i varmen. I dag var det en speciel tilfredsstillelse at nå målet. Når det gør ekstra ondt, og jeg skal bruge ekstra kræfter for at gennemføre, så er det mere marathon end sædvanligt. 

Selvom kulde og sne har sin charme og er en ekstra udfordring, så begynder jeg at glæde mig til foråret og lunere vejr. 

Jeg er blevet spurgt, om jeg ikke kunne finde på at blive hjemme en dag som i dag, hvor mange mennesker synes, det er for koldt og vådt udenfor. Det kunne jeg ikke. Ordsproget "Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr – kun forkert påklædning" holder i den forbindelse. MEN jeg må indrømme, at i andre tilfælde, er jeg mere kylling. Når det foreksempel gælder transport, så cykler jeg ikke i regnvejr, men tager hellere bilen 🙂

 

 

 

 

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2012/02/i-regn-og-slud-i-sne-og-frost-skal-posten-ud-nar-man-er-post/

3 kommentarer

 1. Ja, jeg begyndte i en alder af 47½ at løbe – har nu løbet 6 halve marathons og mit første marathon sidste august. Regner med at dette bliver året hvor jeg løber flere marathons og prøver kræfter med hvordan det føles – og så må vi se hvor det fører hen.
  Så jeg har løbet i Hollænderskoven og omegn – der er virkelig godt terræn.

 2. Da du leder efter steder til marathonarrangementer, kan jeg anbefale løb i Hollænderskoven ved Præstø. Der kan nok godt laves en god runde som løbes x antal gange – det er en køn skov med mange kig ud over fjorden. Der ville også kunne fortsættes forbi Nysø slot ind i Præstø by.
  Man ville måske også kunne lave et løb ved Kragevig skov eller på Rone Klint.

   • on 13. februar 2012 at 22:48
   • Svar

   Hej Kirsten
   Tak for forslaget. Det lyder godt, så det vil jeg arbejde videre med.
   Løber du selv?
   Mange hilsner
   Annette

Skriv et svar

Your email address will not be published.