Første målinger på Rigshospitalet

Jeg var meget spændt på dagens besøg i Center for inflammation og metabolisme. Første gang giver altid sommerfugle i min mave, når jeg ikke helt ved, hvad jeg kan forvente. Sådan var det i dag. Jeg ved jo godt, at jeg er sund, rask og i god form. Jeg kan mærke på min krop, at den har det godt og er stærk. Alligevel er jeg meget spændt på, hvad målingerne viser. Jeg vil jo gerne bekræftes 🙂 Nogen af resultaterne har jeg fået, men de fleste skal analyseres først.

Jeg startede med en EKG – hjertekardiogram, der måler hjertets elektriske aktivitet. Derefter fik jeg taget en masse blodprøver, som bliver undersøgt for alt muligt. Det hører jeg nærmere om.

Næste skridt var en glukosetolerance test, som kræver, at jeg har fastet i 12 timer. Glukosetolerance testen fortæller noget om, hvor hurtigt kroppen nedbryder sukker. Jeg drak 75 gram sukker opløst i 250 ml vand, og derefter lå jeg stille i to timer, hvor der regelmæssigt blev taget blodprøver. 

Efter to timers afslapning lagde jeg mig i Dexa scanneren, som måler knoglevævets mineraltæthed (hvor stærke knoglerne er) samt muskel- og fedtmasse. Scanningen viste stærke knogler og en god fordeling mellem fedt- og muskelmasse. Min fedtprocent er 21%, og anbefalingen for kvinder i min alder er mellem 20 og 30. Jeg tænker, at det er godt, fedtprocenten ikke er lavere, så jeg har lidt at tære på, når projektet går i gang. Det bliver spændende at se, om tallet ændrer sig med 366 marathon.

Efter scanningen var det tid til at snøre løbeskoene og blive testet på løbebåndet – løbeøkonomi og max puls test.

Mit kondital blev målt til 46, så jeg er i god form 🙂

Efter den omgang var jeg MEGET sulten, så det var dejligt med en sandwich, en banan og en Faxe Kondi.

Journalist Tine Rasmussen fulgte mig i dag. Hun vil gerne følge mig igennem hele projektet og lave en artikelserie. 

Endnu en spændende dag på kontoret 🙂 

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2012/06/forste-malinger-pa-rigshospitalet/

Skriv et svar

Your email address will not be published.