Sund Fokus

Du er sikkert helt vild sund med alle de kilometer du løber. Ja og nej. Jeg har blidt mig selv ind, at jeg er ret sund. At jeg spiser sundt og varieret. At min kost er helt i orden. Det er den også et stykke af vejen, men nu er jeg klar til forandring. Nu er jeg klar til at gøre det endnu bedre.

Derfor har jeg fået hjælp og vejledning af Mia Sørensen fra Sundfokus. Hun er sportsernæringsvejleder og kostvejleder. Hun har gennemgået min kost og fundet svaghederne. Jeg spiser for mange kulhydrater og for få proteiner og sunde fedtstoffer. Jeg skal spise mindre sukker, mere sund fedt og proteiner til alle måltider. Ind med flere grove grøntsager, nødder og mandler og ud med hvidt sukker og slik. Kalorierne skal jeg ikke ændre på, men jeg skal ændre lidt på, hvad jeg fodrer mine celler med. Når jeg spiser noget skal jeg tænke, er der noget her, som mine celler kan bruge? Hvis ikke, må jeg finde et alternativ. 

Det er vigtigt for mig, at mine celler har det godt. Min krop er fuldstændig fantastisk, og jeg vil behandle den så godt, at jeg kan. Nu er jeg klar til at gøre det endnu bedre, og det er meget motiverende at have Mia som sparringspartner.

logo_sundfokus_2101
Sund kost er ikke en livslang diæt, og det er bestemt ikke sult og afsavn. Sund kost er regelmæssige måltider, gode proteinkilder, rigeligt med grove grøntsager, sunde fedtstoffer og det vigtigste af det hele er, at du fokuserer på regelmæssigheden, altså at det du gør, er noget du kan holde hele livet. Nøglen til god energi er en krop med stabilt blodsukker og mad med ”celle GUF” – sukker er tomme kalorier som laver ballade i kroppen!

Træningen foregår også gennem munden!

– Mia Sørensen

Permanent link til denne artikel: https://www.fredskovmarathon.dk/2014/08/sund-fokus/

Skriv et svar

Your email address will not be published.